четвер, 19 квітня 2012 р.

З «Європою у валізі» українськими містами

Як розповідає координаторка проектів Фонду Конрада Аденауера у Києві Анна Рожнятовська, учасників добирали за конкурсом окремо в кожній з трьох країн. Проект добре відомий, тому лише в Україні було понад 100 заявок на участь. В Німеччині, за словами Рожнятовської, конкурс був ще більший. Серед відібраних – студенти та молоді фахівці, готові виступати та ділитися власним досвідом на громадських засадах. Сама Анна вже втретє бере участь у зустрічах: «Вперше було просто цікаво взяти участь в новому проекті з цікавою назвою, зараз приємно спостерігати, як проект розвивається, який ентузіазм та вогонь в очах він викликає як в учасників, так і в тих, до кого ми приїжджаємо».
 
Практичний підхід

Das Programm "Europa im Koffer" ist als Dialogreise konzipiert, die die KAS Ukraine jährlich in Zusammenarbeit mit der Europäischen Akademie Berlin, der Robert Bosch Stiftung, der polnischen Robert Schuman Stiftung und dem in Kiew ansässigen Institut für Euroatlantische Kooperation organisiert. 

Anna Rozhniatovska, Projektkoordinatorin Анна Рожнятовська

Чотири німецько-польсько-українські групи самі планують маршрут поїздок. Перша група обрала Черкаську та Кіровоградську області, ще не охоплені проектом, прихопивши по дорозі ще й Переяслав-Хмельницький. Там вже у вівторок гості з Німеччини, Польщі та учасники з України спілкувались з місцевими студентами. «Ніхто з них не чув ані про волонтерські програми для молоді, ані про Erasmus Mundus, тож засипали практичними запитаннями – скільки коштує, як потрапити і так далі» - ділиться Рожнятовська.

Немає коментарів:

Дописати коментар