вівторок, 24 липня 2012 р.

Німецькі акценти Одеського міжнародного кінофестивалю |

Німецькі акценти Одеського міжнародного кінофестивалю | 

Фелінґ, відомий ще й завдяки дебютній ролі у фільмі Роберта Тальхайма "І ось прийшли туристи", котра принесла йому нагороду за найкращу акторську роботу на Мюнхенському кінофестивалі, згодом грав і у Квентіна Тарантіно в “Безславних покидьках”, пізніше виконав головні ролі у фільмах "Тринадцятий семестр", "Як не ми, то хто", "Мистецтво вмирати" й “Нічийна земля”. Нині він у складі міжнародного журі кінофестивалю в Одесі.
За словами актора, «журитиме» фільми він вже вдруге, три місяці тому оцінював конкурс на кінофестивалі у Стамбулі. Програмний директор ОМКФ Ілля Дядик називає Александра Фелінґа молодим, успішним й талановитим актором, а всі останні фільми, де він зіграв – гарними роботами. Інтерес українських глядачів до фільму, де Фелінґ зіграв молодого німецького класика Йоганна Вольфґанґа Ґете, й підштовхнув до ідеї запросити актора стати членом журі міжнародної програми. Втім, як зауважує кінознавець Сергій Тримбач, попри швидкий злет Александра Фелінґа, навряд чи він є вже добре відомим в Україні.

Молодий Ґете - найуспішніша роль Александра Фелінґа Молодий Ґете - найуспішніша роль Александра Фелінґа

До Чорного моря

За словами організаторів ОМКФ, німецький актор досить швидко прийняв запрошення. Александр Фелінґ пояснив DW чому: «Моя бабуся з цього регіону, вона німкеня з Бессарабії, народилась 95 років тому неподалік Одеси. Нині мешкає у Берліні. Сказав їй про запрошення до Одеси, вона зраділа, згадувала Чорне море». Відповідаючи на запитання, чи не шкодує він про те, що у конкурсній програмі одеського фестивалю немає німецьких фільмів, актор відповів з іронією: «Ну і добре, що нема. Інакше могли б і не запросити до складу журі».
Фелінґа до Одеси вмовила приїхати бабуся

Немає коментарів:

Дописати коментар