вівторок, 31 липня 2012 р.

Кіновиробництво: ведмідь українців до Берліна доведе |

Кіновиробництво: ведмідь українців до Берліна доведе | 

Кілька картин спільного виробництва України й Німеччини мають з’явитись найближчими роками. 

Українські й німецькі кінопродюсери уже беруться за два масштабних кінопроекти. Обидва - за сценаріями грузинського режисера Зази Буадзе, що живе в Україні. Ці майбутні фільми, під робочими назвами «Урсус» й «Любов убивці», мають кілька спільних рис: зйомки заплановані, зокрема, в Україні й Німеччині; гратимуть українські й німецькі актори, а самі історії, як стверджують знавці, є універсальними й зрозумілими для міжнародної публіки.

Кохання потужніше за КДБ

Отже, спочатку про «Любов убивці». Стрічка оповідатиме історію кохання агента КДБ Богдана Сташинського, якого знають як вбивцю Степана Бандери. Як каже Буадзе, у фільмі йтиметься про любов простої жінки Інґе, яка спонукала вбивцю до покаяння. Кінематографіст сподівається, що цю роль зіграє ні хто інший, як голлівудська зірка Кірстен Данст, батько якої з Гамбурга. Американська акторка, до речі, торік отримала ще й німецьке громадянство.

Кірстен Данст може знятися в українсько-німецькому фільмі Кірстен Данст може знятися в українсько-німецькому фільмі

Режисер зауважує, що картину можна визначити, як «драму з елементами шпигунського кіно». Він вказує на певні паралелі з німецьким фільмом «Життя інших», в якому йдеться про східнонімецьку службу безпеки й мистецькі кола Східного Берліна. Буадзе додає, що партнером у цій роботі виступить німецька компанія Bavaria Films, а сам фільм зніматиметься англійською мовою, й значну його частину фільмуватимуть у Берліні.

З ведмедем за «ведмедями»?

«Урсус» у перекладі з латині означає «ведмідь». І саме так називатиметься ще одна спільна з німцями робота Буадзе. У стрічці йтиметься про грузинського режисера, якого мобілізували під час громадянської війни в Грузії. Однак так склалося, що він перетворився на ведмедя. І от цей перевтілений ведмідь відправляється в подорож до Берліна, де щорічно відбувається престижний кінофестиваль Берлінале. Як розповів Буадзе в розмові з DW, з історією ознайомились міжнародні спеціалісти, й не вбачають чогось незрозумілого для європейського глядача.

Немає коментарів:

Дописати коментар